Home » Welkom

Welkom

Van harte welkom in het Vlaams Parlement

Als voorzitter van het Vlaams Parlement ben ik uitermate verheugd om u hier te verwelkomen.Voorzitter van het Vlaams Parlement Liesbeth Homans

Met uw bezoek geeft u blijk van uw interesse voor onze democratische instellingen en uw betrokkenheid bij de politieke besluitvorming.

Om u wegwijs te maken in ons Vlaams Parlement kunt u om te beginnen terecht in ons bezoekerscentrum, in de beschermde zaal van de Loketten. In de vorige eeuw kwamen hier duizenden burgers hun maandloon afhalen.

In dit monumentale decor biedt een interactieve tentoonstelling u een uitgebreid overzicht van de werking van ons Parlement.

U vindt hier ook het antwoord op de vraag waarom 6,5 miljoen Vlamingen, na een jarenlange strijd om meer autonomie, een eigen Parlement hebben in het hart van Brussel, vlakbij de andere parlementen van ons land en van de Europese Unie.

Vergeet niet om daarna een rondleiding te volgen doorheen de gebouwen van ons Parlement, met daarin een uitgebreide kunstcollectie en met als hoogtepunt de Koepelzaal. Daar houden de 124 Vlaamse volksvertegenwoordigers wekelijks hun plenaire vergadering.

Ik hoop dat uw bezoek u meer inzicht zal geven in de werking van ons Vlaams Parlement en dat u na afloop nog meer overtuigd zult zijn van de waarde van onze democratie.

 

Liesbeth Homans
Voorzitter Vlaams Parlement